Alpha Life | Jaarlijks magazine

2022 & 2023

Al in het voorjaar van 2021 werd ik gebeld door Alpha Nederland of ik een magazine wilde ontwerpen en of ik daar in het najaar tijd voor zou hebben. Genoeg tijd, want het werd een jubileumeditie. Een stuk dikker dan de Alpha life zoals we die kennen, met genoeg ruimte voor mooie verhalen, foto’s èn een nieuwe stijl!✨ Begin oktober begon officieel ontwerpfase één van het magazine. We zochten naar een stramien waardoor een goede balans tussen tekst en beeld ontstond. Maar ook met de typografie, vormgeving en volgorde van pagina’s werd geëxperimenteerd tot het klopte. Alles passend bij de identiteit van Alpha.

‘Echt ontzettend mooi geworden! Wouw! Wouw! Wouw!’ Arnoud Drop – Directeur Alpha Nederland

Een magazine vind ik altijd leuk om te maken! Iedere pagina is anders, maar het is wel een totaalbeeld als je er doorheen bladert. Het was een fijne zoektocht en alle stukjes kwamen op de juiste plek. Alle verhalen en foto’s kwamen samen en eind november was het moment dat hij naar de drukker ging!

‘Whooooooeeeeh zo gaaf!!’ Michelle – Adviseur Communicatie | Marketing

Ondanks de diverse proefdrukken is het altijd spannend hoe het eindresultaat is als je hem vers van de pers in handen hebt. Maar ik ben trots op het eindresultaat, al zeg ik het zelf. 😉 Dankzij alle talenten die hieraan hebben meegewerkt is het supermooi geworden! Wil je dit magazine bekijken en deze verhalen lezen? Dat kan ook online via de link! In 2022 werd ik opnieuw gevraagd om het magazine vorm te geven. Dit keer had het magazine het thema ‘groei’. Door middel van nieuwe grafische elementen, passend bij het thema, werd het een blad met dezelfde uitstraling, maar nieuwe elementen, passend bij het thema. Je bekijkt hem hieronder.